
Poarta dintre lumi
Atelier practic pentru copii „Poarta dintre lumi” de Sf. Andrei
Data: Sâmbătă 30 Noiembrie, orele 10:30-12:00
Locație: Zonă centrală, Parcul Izvor, Palatul Parlamentului, Piața Constituției
! Locurile limitate !
Atelierul se adresează tuturor copiilor de peste 6 ani.
Despre atelier:Atelierul „Poarta dintre Lumi” de Sf. Andrei – o experiență inedită pentru copilul tău. Oferă copilului tău o experiență plină de sens și conectare culturală prin participarea la un atelier creativ în care va socializa și se va distra alături de alți copii. În cadrul acestui atelier, copiii vor descoperi tradițiile și simbolistica sărbătorii de Sfântul Andrei prin povestioare și mituri captivante, activități creative și distractive care îmbină dezvoltarea emoțională cu explorarea culturală. Ne propunem să le stimulăm imaginația și să le cultivăm abilități de auto-reglare emoțională prin experiențe de învățare activă. Astfel, cei mici vor înțelege mai profund semnificațiile culturale ale sărbătorii, dezvoltându-și totodată inteligența emoțională și exprimarea creativă.
Fă un cadou inedit copilului tău și oferă-i acces la un atelier inedit și distractiv.
Ce vom face: Descoperim tradiții românești – Vom afla cum sărbătorim Sfântul Andrei în România și importanța păstrării acestor obiceiuri. De ce este Sfântul Andrei cunoscut drept ocrotitorul românilor? Explorăm legende și mituri – Ce înseamnă „poarta dintre lumi”? Vom asculta povești captivante. Dezvoltăm creativitatea și îndemânarea – Vom decupa, lipi, colora și vom crea propriile obiecte inspirate de tradițiile de Sfântul Andrei. Recunoaștem și exprimăm emoțiile – În legendele și miturile prezentate, cei mici vor descoperi evenimente care le vor trezi emoții, apoi le vom identifica și discuta împreună.
Materiale necesare sunt puse la dispoziție de organizatori și sunt acoperite de prețul biletului de participare. Lucrările realizate vor rămâne participanților.
Detalii de înscriere și plată: Costul unui bilet este de 70 lei/persoană. Pentru mai multe detalii sunați la numerele: 0723.638.094 sau 0744.435.410. Ne puteți scrie și pe WhatsApp.
Atenție! Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea confirmării plății.
UPDATE
Pe data de 30 noiembrie, am avut bucuria, alături colega mea psiholog Mihaela Ilie, de a organiza și desfășura atelierul „Poarta dintre Lumi”, o experiență unică dedicată copiilor. Evenimentul s-a concentrat pe explorarea tradițiilor românești de Sfântul Andrei, îmbogățită cu activități creative și abordări care promovează dezvoltarea personală a participanților.
Ca obiective educaționale ale atelierului, am avut în vedere “Conectarea culturală” prin povești și mituri captivante, copiii descoperind semnificația sărbătorii Sfântului Andrei, cunoscut drept ocrotitorul românilor, și importanța păstrării tradițiilor. Acest proces ajuntând la stimularea și dezvoltarea identității culturale precum și a sentimentului de apartenență.
Împreună cu colega mea, am conceput activități pentru a stimula inteligența emoțională, pentru a facilita recunoașterea și exprimarea emoțiilor. Poveștile și legendele prezentate au trezit curiozitatea și a ajutat la identificarea sentimentelor de curaj, empatie sau teamă, toate integrate în exerciții de auto-reflecție ghidată. În secțiunea creativă, copiii au realizat obiecte inspirate de sărbătoare, prin decupare, colorare și alte tehnici manuale. Acest proces a încurajat dezvoltarea motricității fine, îmbunătățirea concentrării și a imaginației și ajutând la exprimarea creativității și abilităților practice a copiilor participanti. Învățarea activă și colaborativă am exersat-o prin implicarea activă a copiilor în discuții și activități de grup, consolidând competențele de socializare și lucrul în echipă, promovând colaborarea și respectul față de opiniile colegilor.
Atelierul a trimis copiii, la început, într-o călătorie în trecut, explorând obiceiurile românești asociate sărbătorii de Sfântul Andrei. Copiii au înțeles simbolistica „porții dintre lumi” și au dezbătut rolul protector al acestei sărbători.
Secțiunea narativă a inclus legende care au trezit curiozitatea celor mici. Povestirile au fost urmate de discuții interactive, în care copiii au fost încurajați să-și împărtășească impresiile, dezvoltând astfel gândirea critică. Apoi, cei mici și-au creat propriile măști, simboluri inspirate din tradiții. Procesul creativ a contribuit la dezvoltarea exprimării libere, oferind fiecărui copil spațiul de a aduce o notă personală fiecărui obiect realizat.
La final, printr-un set de exerciții de identificare și exprimare a emoțiilor, copiii au învățat să își numească sentimentele, să înțeleagă contextul lor și să își dezvolte abilități de auto-reglare emoțională. În cadrul atelierului am reușit să creem un spațiu sigur și educativ, în care copiii au învățat prin joc și participare activă. Prin integrarea elementelor de cultură, psihologie educațională și dezvoltare emoțională, copiii și-au consolidat abilitățile de exprimare, conectare și înțelegere a valorilor culturale.
Evenimentul s-a bucurat de aprecierea copiilor și părinților, iar lucrările realizate de participanți vor rămâne o amintire prețioasă a acestei experiențe.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi parteneri sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@psihologionicapocriste.ro