În data de 22 mai 2024, la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, a avut loc conferința „Noi Orizonturi în Științele Comportamentale și ale Educației”. Evenimentul remarcabil dedicat sesiunilor de comunicări științifice studențești a reunit studenți și profesori din domeniul științelor comportamentale, psihologiei și educației, pentru a explora teme de actualitate și a prezenta cercetări inovative și studii de caz cu un impact major în domeniul sănătății mintale și al educației.
Una dintre prezentările care a captat atenția a fost un studiu de caz pe tema depresiei, cu un focus pe contextul unei despărțiri cauzate de infidelitatea partenerului. Studiul de caz a urmărit explorarea complexității emoționale și comportamentale resimțite de o persoană care descoperă că partenerul de viață este infidel și modul în care această experiență poate declanșa sau agrava depresia. Lucrarea a abordat o interpretare diagnostică clinică conform DSM-IV, analizând impactul factorilor stresanți și dezvoltarea reacțiilor psihologice. Analiza s-a concentrat pe conflictele de bază și actuale pe care le resimte persoana afectată, precum și pe capacitățile primare și secundare implicate în procesul de adaptare și vindecare.
Conceptul de „conflict-cheie” a fost unul dintre punctele centrale ale studiului, aducând în discuție modul în care acest conflict esențial influențează starea emoțională a persoanei și împiedică rezolvarea armonioasă a situației. Această prezentare a stârnit un viu interes din partea participanților contribuind la o mai bună înțelegere a implicațiilor emoționale și psihologice ale infidelității în cadrul relațiilor, a mecanismelor psihologice implicate și la identificarea unor posibile metode de suport și intervenție terapeutică în gestionarea și depășirea acestei perioade dificile.
Eticheteconferințe științe comportamentale
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi parteneri sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@psihologionicapocriste.ro